logo.svg

21/02/2018

Brussel stelde haar zwaar teleur. V. Vandenweghe vond wat ze zocht in Ieper

Ik volg al een eindje de activiteiten van Creadomus, uiteindelijk besliste ik om één kamer te kopen in Novotel Ieper. Het feit dat dit een groot hotel is, vlak in het centrum van de stad, geeft me vertrouwen in het potentieel en het succes van verhuur. Ik heb getwijfeld om een studio of appartement voor verhuur te kopen in Brussel, maar ten eerste was de aankoopprijs veel hoger, en blijf je natuurlijk met risico’s als wanbetaling, schade of leegstand. Ik voel me financieel nog niet sterk genoeg om dit te bufferen.. Mijn mama verhuurt een appartement in Brussel, ondanks het feit dat dit via een makelaar verloopt, zie ik toch dat dit tijd vergt en dat je af en toe ook onverwachte kosten hebt.  

Wat ook meespeelde, maar natuurlijk niet de doorslag gaf, is het feit dat je beperkt jouw eigen kamer kan gebruiken; we hebben 2 jonge kindjes die als ze nog een klein beetje ouder zullen zijn, zullen kunnen genieten van af en toe eens een weekendje Ieper. Bovendien zijn Bellewaerde, de zee, Plopsaland, mooie fiets- en wandelroutes, niet veraf. 

 

Als de huurinkomsten in lijn liggen met mijn verwachtingen, overweeg ik om nog bij te kopen (maar eerst nog wat sparen!;) De cijfers van 2017 heb ik kunnen inkijken, die lagen alvast boven m’n verwachtingen. Maar ik ben een voorzichtig type; eerst eens een jaartje zien wat de toekomst brengt. Ik heb ook het hotel kunnen bezoeken, wat me vertrouwen gaf.. De renovatiewerken van een deel van de kamers waren bezig, dit zag er mooi uit! Dit zou de verhuur  moeten verder stimuleren.

 

V. Vandenweghe is getrouwd, 33 jaar, woont in De Pinte, mama van 2 jonge kindjes (3jaar en 1jaar) en legal manager bij één van de grootste energiebedrijven van het land, en ondertekende de aankoopakte op 1/2/2018 bij de notaris.

Meer artikels hierover